Pasta

Gör din egen pasta! Det går utmärkt att torka, eller frysa pastan om du vill förvara den till ett senare tillfälle. Om du väljer att frysa den får du bäst resultat om du fryser den i portioner och sedan kokar den direkt från frysen. Alltså, låt den inte tina innan du lägger pastan i det kokande vattnet.

4 portioner

Ingredienser

3 dl vetemjöl
3 dl durumvete
4 ägg

1 tsk salt

 

Gör så här

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och rör ihop degen med hjälp av skaftet på en slev. Ta upp degen ur bunken och arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord med hjälp av händerna. Om degen är för hård och torr så tillsätt lite mer ägg. Skulle den kännas klibbig arbetar du bara in lite mer vetemjöl. Låt degen vila övertäckt i kylen minst 30 minuter innan den kavlas ut.

Kavla degen i en pastamaskin ner till nr 6 i storlek (beroende av vad för pasta du skall göra) och skär den sedan i smala band med skärtillsatsen, eller skär den med kniv till önskad form.

Pastan kan tillagas direkt i kokande vatten, ca 1–2 minuters koktid.