Seychellernas kycklingcurry

1 färsk kyckling

1 stor potatis

2 gula lökar

1 omogen papaya

1 dl fast kokosolja

10 hackade vitlöksklyftor

¾ dl extrastark curry (den är mest lik den röda nordindiska curry som användes)

20–30 curryblad

½ dl Heinz tomatketchup (Heinz ketchup är mest lik den tomatsås som användes)

1 msk hackad färsk ingefära

vatten

2 tsk salt

Hugg kycklingen i tio bitar, benen ska vara kvar. Skala och tärna potatis, lök och papaya. För att grytan ska bli riktigt bra är det viktigt att papayan är omogen. Smält kokosolja i en gryta och fräs lök och kycklingbitar tills de fått färg. Rör ner vitlök, curry, curryblad, ketchup och ingefära. Häll på vatten så att det täcker kycklingen. Tillsätt potatis, papaya och salt. Låt grytan koka tills kycklingen är klar, det tar ca 20 minuter. Smaka av med mer curry om du vill. Servera med ris. Det går bra att variera grytan genom att byta ut kycklingen mot till exempel fisk eller lamm.