Klassiska grillade revben

Grillade tjocka revben är så gott, men när man lägger dem råa på grillen tar det inte bara en evighet för dem att bli klara, de kan också lätt bli torra innan de hinner bli möra. Här är sous vide tekniken idealisk. Revbenen blir supermöra och läckra och all den goda smaken väl bevarad. Jag har använt färska örter i receptet här, men det går bra att lägga i torra örter eller vilken sorts marinad man nu vill ha i påsen. Marineringen och tillagningen sker på en och samma gång. Sedan är det bara att plocka fram när det är dags att grilla!

 

Till 4 personer

 

1 kg tjocka revben

½ tsk salt

Blandade färska örter – jag använder gärna dragon, timjan och salvia.

 

Gnid in saltet i köttet och lägg på örterna. Lägg allt i en stor fryspåse. Sug ut luften och lägg hela påsen i ugnen i 95 grader över natten.

Förvara i kylen så att de ”sätter sig”. Sedan är det bara att ta fram när det är dags att grilla!