Grillade revben á la balistyle

Här har jag valt att långkoka revbenen innan jag grillar dem. Långkoket sköter ju sig själv och jag vinner massor av tid. På köpet får jag en fantastiskt god buljong som jag serverar tillsammans med de grillade revbenen och riset. En fantastiskt god och komplett maträtt som dessutom är en balinesisk klassiker.

 

Till 4–6 personer

 

2 kg tjocka revben

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk korianderfrön

20 kryddpepparkorn

20 kardemummakapslar

1 msk curryblad

2 påsar saffran

½–1 msk torkad chili

1 msk salt

 

Lägg i alla ingredienserna i en stor kastrull. Häll på 5 l vatten. Koka upp och låt stå på lägsta värmen över natten. Ta upp revbenen (spar buljongen) och kyl ner innan det är dags att ta fram och grilla dem. Servera de nygrillade revbenen på en bädd av nykokt ris och slå över lite av den goda uppvärmda buljongen. Fantastiskt gott!