Tareqs kokböcker

Mat på en plåt

Middagsmat på enklaste vis! Tidsbesparande och enkelt. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!

Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.

3 frågor till Tareq

Varför just mat på en plåt? Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att laga mat! Några minuters förberedelser av ingredienserna, lägg dem på en plåt eller i en form och låt ugnen göra resten av jobbet! Vad är fördelen med den här typen av matlagning? Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. En annan fördel är att smakerna fördjupas i ugnen

Finns det något lite oväntat i boken? Kanske klassikern varma mackor, som jag har gjort i flera uppdaterade varianter. Jag lovar att de kommer att piffa upp fredagsmyset rejält!

 

Tareq Taylors kyckling

Tareq slår ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den. I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Här finns smaker från kök över hela världen. Tareq delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling.

 

Mat som gör gott

För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. För Tareq står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga hälsosam mat som fungerar i vardagen. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning. Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem.