Om Tareq

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från en rad TV-program såsom Trädgårdstider, Go’kväll, Historieätarna, Tusen år till julafton, Plus, Sommarlov och Kockarnas kamp där han 2017 stod som segrare.

För den internationella publiken är Tareq mest känd för sin TV-serie Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänds i över 100 länder världen över. Numera visas även Trädgårdstider i de Nordiska länderna.

Idag driver han restaurangen och matstudion Kockeriet i Malmö. Han är också engagerad i projekt som rör utbildning, hållbart boende och odling. Vidare är han en uppskattad och flitigt anlitad föreläsare, föredragshållare och kokboksförfattare.

Tareq har uppmärksammats och fått flera utmärkelser för sitt arbete. Han utsågs 2014 till ”Årets Lantis” av tidningen Land eftersom han med sina TV-program visar upp allt det vackra och goda som den svenska landsbygden har att bjuda på. 2014 var även året då Tareq bjöds in att vara med som matkommentator för Nobelmiddagen, självklart tackade han ja!

På Restauranggalan 2013 vann Tareq priset ”Journalisternas Kock”, för sin ambition att “sprida tankar om kvalité och kärlek till mat till en stor publik”. Samma år utnämndes han också till “Årets Skåning”. Sommaren 2013 gjorde Tareq också debut som sommarpratare i P1, något som uppskattades av väldigt många.

Under Musikhjälpen i Göteborg 2011 och Malmö 2012 drev Tareq mattält utanför glasburen. Han lagade falafel och gästades bl a av Plura, Ulrika Davison, Ulf Wagner, Gonza mfl. Inkomna pengar gick oavkortat till insamlingen.

Sedan 2011 är Tareq även känd som kokboksförfattare och har kommit ut med åtta titlar. Flera av hans titlar har belönats med utmärkelser och priser. Debutboken Tareq Taylor: om mat och kärlek nominerades 2011 som ”Best first cookbook” i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Award och Mat som gör gott nominerades som “Best Mediterranean cookbook” 2016. Hans Sylta, safta och lägg in vann Måltidsakademiens pris för bästa speciallitteratur i metodkategorin 2012. Våren 2015 släpptes kokboken Tareq Taylors Nordiska matresa med massor av goda recept från hans spännande resor i Norden. Efter det har de populära böckerna Mat som gör gott (2016), Tareq Taylors Kyckling (2017) och hans senaste bok Mat på en plåt som lanserades i okt 2018 kommit ut.

Läs mer om och beställ Tareqs kokböcker genom att klicka här!