Om Tareq

 

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från bl.a. SVTs _MG_8437-2Trädgårdsmåndag och som gästkock hos Historieätarna. För den internationella publiken är Tareq mest känd för sin TV-serie Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänds i över 100 länder världen över. Numera visas även Trädgårdsmåndag i de Nordiska länderna.

I Malmö driver han populära Slottsträdgårdens kafé samt matstudion och restaurangen, Kockeriet.

De senaste åren har bjudit på mycket nytt och spännande. Vintern 2014 utsågs Tareq till ”Årets Lantis” av tidningen Land eftersom han, med sina TV-program visar upp allt det vackra och goda som den svenska landsbygden har att bjuda på. 2014 var även året då Tareq bjöds in att vara med som matkommentator för Nobelmiddagen, självklart tackade han ja!

På Restauranggalan 2013 vann Tareq priset ”Journalisternas Kock”, för sin ambition att ”sprida tankar om kvalité och kärlek till mat till en stor publik”. Sommaren 2013 gjorde Tareq också debut som sommarpratare i P1, något som uppskattades av väldigt många.

Under Musikhjälpen i Göteborg 2011 och Malmö 2012 drev Tareq mattält utanför glasburen. Han lagade falafel och gästades bl a av Plura, Ulrika Davison, Ulf Wagner, Gonza mfl. Vartenda öre gick oavkortat till insamlingen. Även 2014 medverkar Tareq för att ge sitt stöd till musikhjälpen, genom att lotta ut en matlagningskväll på Kockeriet, tillsammans med honom själv.

Sedan 2011 är Tareq även känd som kokboksförfattare med titlar som ”Tareq Taylor: om mat och kärlek”(som för övrigt var nominerad som ”Best first cookbook 2011 i den interantionella tävlingen Gourmand World Cookbook Award), ”Tareq Taylor: klassiker” och nu senast ”Tareq Taylor: Helt enkelt”. Tareq har även skrivit ”Sylta, safta och lägg in” som vann Måltids Akademins pris för bästa speciallitteratur i metodkategorin 2012. Våren 2015 kommer kokboken, ”Tareq Taylors Nordiska matresa” med massor av goda recept från hans spännande resor i Norden. Den ges också ut på engelska under titeln ”Tareq Taylor’s nordic cookery”. Läs mer om Tareqs kokböcker genom att klicka här!