Tareq är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor´s Nordic Cookery (BBC/TV4) som sänds i över 100 länder världen över, Trädgårdstider(SVT), Historieätarna och Lyckomaten (SVT).

Tareq vann Kockarnas kamp 2017 (TV4) och fick samma år utmärkelsen Bästa Malmöambassadör. Han lagad mat till de medverkande Stjärnorna på slottet (SVT)  år 2018 och 2019. 

Tareq har skrivit många kokböcker och håller ofta föreläsningar och gör gästspel runtom i landet. Han driver restaurang och matstudion Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och onlinerestaurangen Maten é klar i Lund.

Som kokboksförfattare har Tareq kommit ut med åtta titlar. Flera av hans titlar har belönats med utmärkelser och fina priser. Debutboken Tareq Taylor: Om mat och kärlek nominerades 2011 som ”Best first cookbook” i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Award och Mat som gör gott nominerades som “Best Mediterranean cookbook” 2016. Hans Sylta, safta och lägg in vann Måltidsakademiens pris för bästa speciallitteratur i metodkategorin 2012. Våren 2015 släpptes kokboken Tareq Taylors Nordiska matresa med massor av goda recept från hans spännande resor i Norden. Efter det har de populära böckerna Mat som gör gott (2016), Tareq Taylors Kyckling (2017) och hans senaste bok Mat på en plåt (2018) lanserats. Mat på en plåt – 51 middagar och andra enkla ugnsrätter fick pris Årets svenska måltidslitteratur (2018), vinst i kategorin Vardagsmåltider.

Läs mer om och beställ Tareqs kokböcker genom att klicka här!

Sommaren 2013 gjorde Tareq också debut som sommarpratare i P1, något som uppskattades av väldigt många.