Tareq Taylor by Hemtex

Ännu en ny kollektion med köksdetaljer signerad Tareq.

Fokus är såklart på köket med funktionella och snygga tillbehör för din matlagning – som skärbrädor, disktrasor, förkläden, kökshanddukar, grillhandske etc men också fantastiska inredningsdetaljer med mönster av växter och örter.

Mönstret på kökshandduken från första kollektionen har varit lösningen på allt. Den innehåller bara svenska ätliga örter som Tareq älskar. Tex löktrav, hasyra, fjällkvann och ormbunke. Mönstret har blivit grunden till många produkter. Mönster och färger förändras efter säsong och drömmen om det dukade bordet tar form.

 

 

Vi passade på att fråga Tareq vad som är trendigt inom mat just nu?

“Det asiatiska köket i kombination med vårt nordiska kök. Det ska vara vegetariskt, närproducerat och säsongsanpassat. Dessutom tror jag mycket på att äta tillsammans över gränser och generationer. Maten blir ett sätt att umgås!”

 

Och hur kan man tänka hållbart i köket?

Minska matsvinnet. Se till att äta upp all mat man handlar hem. Lita på luktsinnet istället för att titta på bäst-före-datum. Gör en god pizza eller pasta av rester. Rensa frysen då och då och se vad som finns i skåpen innan du handlar.

 

Tareqs tre snabba tips i köket!

Med bra köksredskap och ordning i köket blir matlagningen mycket roligare. Och se till att duka snyggt så förhöjs hela matupplevelsen!

Ha alltid en bra bas med råvaror hemma och tillaga maten från scratch. Det blir både godare och nyttigare!

Ha kul i köket! Laga ett nytt recept varje vecka och dela med dig av dina bästa recept till nära och kära.