Tareq Taylors FAVORITER är här. Tareq har samlat sina favoritrecept sedan många år tillbaka, kompletterat med ett antal helt nya älsklingar och kryddat med hans bästa recept när det gäller inläggningar, saft, sylt, bröd, sötsaker bullar och kakor. Grundtanken är man kan äta allt! Bara man gör det själv.

 

”Det här är en riktig ”GoTo bok” som innehåller allt det man önskar, vare sig det handlar om att finna ett recept på en vegetarisk curry, en klassisk kalops, skånsk äggakaka, en Coq au vin eller ett bra recept på en egen ketchup och senap. De godaste kanelbullarna man kan tänka sig. Allt finns!”

 

Andra favoriter i den här boken är rätter som är enkla att tillaga och som familjen kommer att älska. Och kanske är det just vardagsmaten som är den svåraste att få att bli rolig, spännande och minnesvärd. Idétorka drabbar alla.

Tareq lyfter också vikten av att låta barnen vara med i köket och lära sig uppskatta smaker i tid. Att öka intresset för att skapa spännande måltider tillsammans och utveckla barnens sinnen.

Och vikten av att mötas. Ett vackert dukat bord säger något. Det skapar en atmosfär kring måltiden och kanske blir stunden runt bordet viktigare. Det får oss att lägga undan våra mobiltelefoner och ägna oss mer åt varandra. Och troligen är det det Tareq uppskattar allra mest. I en stressad vardag möts man för sällan. Annat pockar på uppmärksamhet. Men vi behöver sitta ned och lyssna på hur andra har det. Får berätta om sin egen dag. Bara vara. Tillsammans. Och stunden kring matbordet är en av de bästa platserna för det.

 

Tareq utvecklar sitt företag med books by Tareq Taylor och Tareq Taylor Favoriter, År 2019

 

Favoriter finns att köpa på bla AkademibokhandelnBokus

Och för bokhandlare finns boken på Bokinfo