Tareq Taylors FAVORITER är här. Tareq har samlat sina favoritrecept sedan många år tillbaka, kompletterat med ett antal helt nya älsklingar och kryddat med hans bästa recept när det gäller inläggningar, saft, sylt, bröd, sötsaker bullar och kakor. Grundtanken är att man kan äta allt! Bara man gör det själv.

”Det här är en riktig ”GoTo-bok” med mina egna favoritrecept och de som jag använder mig flitigast utav hemma. FAVORITER innehåller allt från mat till bakning. Till inläggningar och hur man saftar och syltar. En kokbok som innehåller vad jag anser vara de bästa och mest användbara recepten man kan ha i sitt kök, den självklara hjälpen i vardagen.  En del av de här recepten har varit publicerade tidigare, men jag har velat göra det enklare och bättre genom att samla mina favoriter i en och samma bok.” /Tareq

I FAVORITER finner du klassiska maträtter från Sverige och andra länder i världen. Och recept på rätter som är enkla att tillaga och som familjen kommer att älska. Vägen till ett bättre leverne är att laga och äta vällagad mat från grunden och det är det viktigaste steget man kan ta mot en god hälsa. 

Tareq lyfter också vikten av att låta barnen vara med i köket och lära sig uppskatta smaker i tid. Att öka intresset för att skapa spännande måltider tillsammans och utveckla barnens sinnen.

Och vikten av att mötas. Ett vackert dukat bord säger något. Det skapar en atmosfär kring måltiden och kanske blir stunden runt bordet viktigare. Det får oss att lägga undan våra mobiltelefoner och ägna oss mer åt varandra. Och troligen är det det Tareq uppskattar allra mest. I en stressad vardag möts man för sällan. Annat pockar på uppmärksamhet. Men vi behöver sitta ned och lyssna på hur andra har det. Får berätta om sin egen dag. Bara vara. Tillsammans. Och stunden kring matbordet är en av de bästa platserna för det.

Tareq utvecklar sitt företag med books by Tareq Taylor och Tareq Taylor Favoriter, År 2019

Favoriter finns att köpa på bla AkademibokhandelnBokus, Adlibris

Och för bokhandlare finns boken på Bokinfo