Premiär för Maten é klar

Maten é klar levererar dagsfärska rätter, lagade från grunden. "Det är som en matkasse 2.0. I stället för att få råvarorna så får man dem färdiglagade", säger Tareq som står bakom recepten. Alla rätter ska leva upp till kraven på näringsrik och nyttig mat till barn, vuxna och äldre. Tareq har alltid känt ett stort engagemang för de äldres kosthållning och det ska vara mat som de äldre igen.

Årets Svenska Måltidslitteratur 2018

Mat på en plåt - 51 middagar och andra enkla ugnsrätter

fick pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2018 - kategori Vardagsmåltider.

Juryns motivering: Med enkel form och lättillgänglighet i både bilder och recept förmedlar Tareq Taylor matglädje och inspiration med ett koncept, som aldrig tycks gå ur tiden.

Tareq är så glad för detta fina pris! Foto: Peter Carlsson

Tareq Taylor by Hemtex

Tillsammans med Hemtex designers har Tareq tagit fram en stilfull kollektion köksdetaljer. När kollektionen tog form och fick färg var det särskilt viktigt för Tareq att utveckla funktionen. Att lyfta smarta detaljer som gör matlagningen mycket smidigare och ännu roligare - detaljerna i kokkonsten höjer upplevelsen.

Form och funktion har varit A och O hela vägen. Och det har verkligen lyckats!

Restaurang och lanthandel i Sundbyberg

Tillsammans med kockkollegan Paul Svensson öppnar Tareq en kombinerad restaurang och lanthandel i den nya stadsdelen Fabriksparken, i Sundbyberg utanför Stockholm. Tareq och Paul delar värderingar i vad de tycker är bra mat och nu satsar de på att bygga en restaurang där det ska serveras mat gjord på bra råvaror samt en modern lanthandel med närodlat, ekologiskt och grönt i fokus. De öppnar i september 2019, samtidigt som det första bostadskvarteret i området står klara för inflyttning. Tareq är delaktig i utformningen av området och bostäderna.

Läs mer om Tareq och Fabriksparken här.

Kokbok - Mat på en plåt

Mat på en plåt med 51 middagar och andra enkla rätter är här. Tareq får ständigt frågor om hur man kan förenkla matlagningen hemma. Och ja, det finns massor av sådana recept men en sak som Tareq kanske inte tidigare använt sig så flitigt av, och som faktiskt kan underlätta matlagningen för alla, är ugnen. Därför är den här boken fylld med goda, enkla och varierade rätter som lagas i ugnen.

Happy cooking! Mat på en plåtÅr 2018. Foto: Peter Carlsson