Tareq Taylor by Hemtex

Tillsammans med Hemtex designers har Tareq tagit fram en stilfull kollektion köksdetaljer. När kollektionen tog form och fick färg var det särskilt viktigt för Tareq att utveckla funktionen. Att lyfta smarta detaljer som gör matlagningen mycket smidigare och ännu roligare - detaljerna i kokkonsten höjer upplevelsen. Form och funktion har varit A och O hela vägen. Och det har verkligen lyckats!

Restaurang och lanthandel i Sundbyberg

Tillsammans med kockkollegan Paul Svensson öppnar Tareq en kombinerad restaurang och lanthandel i den nya stadsdelen Fabriksparken, i Sundbyberg utanför Stockholm. Tareq och Paul delar värderingar i vad de tycker är bra mat och nu satsar de på att bygga en restaurang där det ska serveras mat gjord på bra råvaror samt en modern lanthandel med närodlat, ekologiskt och grönt i fokus. De öppnar i september 2019, samtidigt som det första bostadskvarteret i området står klara för inflyttning. Tareq är delaktig i utformningen av området och bostäderna. Läs mer om Tareq och Fabriksparken här.

Kokbok - Mat på en plåt

Mat på en plåt med 51 middagar och andra enkla rätter är här. Tareq får ständigt frågor om hur man kan förenkla matlagningen hemma. Och ja, det finns massor av sådana recept men en sak som Tareq kanske inte tidigare använt sig så flitigt av, och som faktiskt kan underlätta matlagningen för alla, är ugnen. Därför är den här boken fylld med goda, enkla och varierade rätter som lagas i ugnen. Happy cooking! Mat på en plåtÅr 2018

Onlinerestaurangen Maten é klar

Tareq har alltid känt ett stort engagemang för äldres kosthållning. Onlinerestaurangen Maten è klar erbjuder hälsosamma och färdiga maträtter lagade varje dag. – Det här är något som jag själv har försökt få till skott länge, men inte kunnat genomföra ensam. Tillsammans har vi expertis inom varje område. Vi vill skapa en högre måltidsupplevelse för de äldre där riktiga kockar lagar mat på riktiga råvaror utan tillsatser varje dag, säger Tareq om satsningen. Läs artikel i Sydsvenskan

Tareq och Hvilan utbildning

Tillsammans med Hvilan Utbildning, trädgårdsbranchens egen gröna skola, har Tareq varit med och tagit fram en gymnasieutbildning där odling och gastronomi kombineras. Utbildningen, som är den första i sitt slag, startar i Kabbarp till hösten 2018. Läs artikel i Sydsvenskan här. Dessutom har Tareqs restaurang Kockeriet en helt egen odlingsyta på Hvilan där de odlar grönsaker till restaurangen som förädlas på bästa sätt.