Aktuellt

Mat på en plåt

Nu är den här.Tareq får ständigt frågor om hur man kan förenkla matlagningen hemma. Och ja, det finns massor av sådana recept men en sak som Tareq kanske inte tidigare använt sig så flitigt av, och som faktiskt kan underlätta matlagningen för alla, är ugnen. Därför är den här boken fylld med goda, enkla och varierade rätter som lagas i ugnen. Du kan köpa boken tex här eller här. Happy cooking!

Dialog och föreläsning 2/10

På tis 2/10 kl14 bjuder vi in er som är pensionärer i Vellinge. Vi pratar om mat och onlinekrogen Maten è klar som den 1/11 börjar leverera hälsosam mat med hemleverans. Vi vill skapa en högre måltidsupplevelse för de äldre med mat lagad på riktiga råvaror utan tillsatser. Tareq håller sin föreläsning Mat & kärlek, vi har en gemensam dialog och det serveras fika till självkostnadspris (40kr). Det finns 300 platser och anmälan sker till david@mateneklar.se senast sön 30/9.
Välkommen till Falsterbo Strandbad!

Maten è klar

Tareq har alltid känt ett stort engagemang för äldres kosthållning. Maten è klar erbjuder hälsosamma och färdiga maträtter, lagade varje dag med miljövänliga hemleveranser.

– Det här är något som jag själv har försökt få till skott länge, men inte kunnat genomföra ensam. Tillsammans har vi expertis inom varje område. Vi vill skapa en högre måltidsupplevelse för de äldre där riktiga kockar lagar mat på riktiga råvaror utan tillsatser varje dag, säger Tareq om satsningen.

Läs artikel i Sydsvenskan 

Tareq och Hvilan Utbildning

Tillsammans med Hvilan Utbildning, trädgårdsbranchens egen gröna skola, har Tareq varit med och tagit fram en gymnasieutbildning där odling och gastronomi kombineras. Utbildningen, som är den första i sitt slag, startar i Kabbarp till hösten 2018. Läs artikel i Sydsvenskan här.

Dessutom har Tareqs restaurang Kockeriet en helt egen odlingsyta på Hvilan där de odlar grönsaker till restaurangen som förädlas på bästa sätt.

Smaka Svenska Viner

Den 27-28 juli var Tareq och Anna på Vinfestivalen Smaka Svenska Viner på Österlen. Här serverade de 1500 festivalmåltider matchade med Solarisdruvan som är populär i Sverige och passar nordisk mat väldigt väl.

En helt unik festival i underbar sommarmiljö med nio av Skånes bästa vingårdar på plats. Det var tredje säsongens vinfestival som gick av stapeln i Skepparp – Österlen.

Foto: Cecilia Vikbladh

Matsvinnsfestival

Den 2 juni tillagade Tareq, Anne Lundberg, Paul Svensson och Sandra Mastio wastepizza på mat som annars hade slängts. Alla pengar gick oavkortat till Radiohjälpen. Fokus är på matsvinn och hur vi kan minska det tillsammans. Matsvinnsfestivalen är ett initiativ av Hållbar Utveckling Skåne för att uppmärksamma att 25% av all mat som produceras slängs. Det är ett gigantiskt slöseri som pågår överallt, varje dag, hela året.

Zanmai lanserades med Tareq

Tareq har länge jobbat med knivar från Mcusta Zanmai. Nya serier lanserades i maj 2018 på Gastro Nord med Tareq som trogen ambassadör. 

“Om det är ett knivmärke som utmärkt sig med extremt hög kvalitet så är det Zanmai. Alla deras serier är fantastiska”  /Tareq Taylor

Tareq TaylorMade by Bjärefågel

Lättlagade och förberedda rätter som finns ute i butik. Tanken är en god hjälp till bra mat i vardagen utan att göra avkall på vare sig kvalitet eller smak. Alla med enbart naturliga råvaror och helt utan konstgjorda tillsatser. Riktigt bra mat från grunden. Goda såser och Sveriges bästa kyckling. Mer info här. 

Tareq TaylorMade by Bjärefågel

Tillsammans med Bjärefågel lanserade Tareq i januari 2018 Tareq TaylorMade by Bjärefågel. Han vill skapa förutsättningar för alla att tillaga och äta mat som gör gott.
Tareq TaylorMade by Bjärefågel är förberedda rätter, men inte färdiglagade. Hälsosam mat måste tillagas, men det går att förenkla med portionsförpackade måltider av färska produkter och hälsosamma ingredienser. Läs intervjun med Tareq och hans syn på matindustrin och hur det varit att lansera matserien.

Årets Malmöambassadör 2018

Näringslivsgalan hölls i januari och motiveringen löd:

“Genom sitt engagemang, sin passion och sitt kunnande har vinnaren frestat smaklökarna hos såväl Malmöbor som har besökt hans verksamheter, som tv-tittare runt om i landet och på den internationella gastronomiscenen. Utan tvekan har årets vinnare satt Malmö på kartan och bidragit till att Malmö idag anses vara en av världens mest spännande mat- och gastronomidestinationer”.

Vinst i Kockarnas kamp

Tareq klev in i finalen med flest medaljer i programmets historia. I november 2017 vann han den 6:e säsongen av “Kockarnas kamp” efter finalseger mot Richard Waje.

 

“Jag känner mig enormt stolt och glad. Det betydde mycket mer för mig än vad jag hade räknat med när jag sa ja till att vara med. Det var väldigt omvälvande att ställa sig där mot och med kollegor och tävla och få lov att dela alla upplevelser tillsammans”.

När chiliprovningen spårar ur

I säsongens Trädgårdstider kom man på den briljanta idén att Tareq och Pernilla skulle prova att äta en chili som tillhör en av världens starkaste, Bhut Jolokia strain II med över 1 miljon scoville. Klippet där Pernilla och Tareq stoppar i sig, våndas och nästan tappar kontrollen har setts av många. En viral succé, se klippet här!  

Tareqs kycklingbok

Kyckling är bland det godaste Tareq vet! Det neutrala köttet går att variera i det oändliga med olika kryddor, marinader och tillagningssätt. Att kyckling dessutom är både klimatsmart och näringsrik mat gör den knappast sämre. Förhoppningen är att den nya kokboken kommer inspirera till att krydda och tillaga kyckling på nya och helt andra sätt. Du kan köpa boken här.

Pocket Bay brewery – Tareqs egna öl

        

Premiär för Pocket Bay brewery by Tareq Taylor. Det startade hemma i Tareqs källare och för 3 år sedan var hans första hemmabryggda öl klar. Idag är han så stolt och glad över att den serveras på hans restaurang Kockeriet. En session IPA och en Lager.

Slottsträdgårdens Kafé – nya ägare

Våren 2017 beslutade sig Tareq för att sälja Slottsträdgårdens Kafé. Kaféet ägs och drivs nu av Verona Arkliden, Daniel Schylander och Fredrik Granqvist. Konceptet utvecklas och trion har satsat på ett utökat utbud av både mat och dryck. Vi önskar dem lycka till och hoppas de får många härliga år i parken!

Trädgårdstider 2017

Inspelningarna av Trädgårdstiders är i full gång. I år kommer Englands trädgårdsguru Penny Snell på besök för att avgöra om trädgården platsar i den prestigefulla Yellow Book. Avsnitten kan ses här på SVT Play.

Mer Nordic Cookery!

Tareq Taylor’s Nordic cookery, eller Tareq Taylors nordiska matresa, har spelat  in säsong 4 här under våren och sommaren och kommer att visas till hösten. Seriens tidigare säsonger kan ses på TV4 Play