19.01.31 Fastfood & Café/ Restaurangexpo

Tareq gästar Kistamässan och håller föredrag den 31 jan 2019, se Tareqs hälsning.     ”Trender inom restaurangsektorn har alltid kommit och gått. Vilka gäller nu? Går det att se in i framtiden? Hur viktigt är det att kunna odlingssäsongerna och hur står det till med kunskaperna kring det vilda skafferiet? Detta är frågor som jag ska ge min synvinkel på och samtidigt tipsa om några guldkorn från naturen att smaksätta sin meny med.” / Tareq

Malmö Media Day

Den 28 november var Tareq på Palladium för Malmö Media Day som TV4 var med och arrangerade. Det var Kockarnas Kamp-tema dagen till ära och givetvis var den fina kockrocken på. Tareq serverade lunch och en maffig dessertbuffé till 350 inbjudna gäster tillsammans med en god vän.  

Premiär för Maten é klar

Maten é klar levererar dagsfärska rätter lagade från grunden. Tareq har alltid känt ett stort engagemang för de äldres kosthållning och det ska vara mat som de äldre igen.   Alla rätter ska leva upp till kraven på näringsrik och nyttig mat till barn, vuxna och äldre.

Årets Svenska Måltidslitteratur 2018

Mat på en plåt - 51 middagar och andra enkla ugnsrätter

fick pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2018 - kategori Vardagsmåltider.

Juryns motivering: Med enkel form och lättillgänglighet i både bilder och recept förmedlar Tareq Taylor matglädje och inspiration med ett koncept, som aldrig tycks gå ur tiden.

Tareq är så glad för detta fina pris! Foto: Peter Carlsson

Tareq Taylor by Hemtex

Tillsammans med Hemtex designers har Tareq tagit fram en stilfull kollektion köksdetaljer. När kollektionen tog form och fick färg var det särskilt viktigt för Tareq att utveckla funktionen. Att lyfta smarta detaljer som gör matlagningen mycket smidigare och ännu roligare - detaljerna i kokkonsten höjer upplevelsen.

Form och funktion har varit A och O hela vägen. Och det har verkligen lyckats!